На Чернігівщині відзначили Всесвітній день української хустки

7 грудня – Всесвітній день української хустки. Якщо вишиванка – це український генетичний код, то хустина – оберіг та символ життя, пам’ять роду, його святиня. Споконвіку українки носили хустку, яка символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм.

Ніколи не минеться мода на хустки.

Бабусі дістають зі скрині

Барвисті, ніби кольорові пелюстки,

Як символ – оберіг, святині.

Здавна на українських землях хустка була не просто обов’язковим головним убором для заміжніх жінок, а й особливим сакральним предметом, реліквією, що передавалась із покоління в покоління. На ній поєднані стримані кольори та витончені малюнки, яскраві барви та ніжні візерунки, що підкреслюють ніжність та вишуканість українських жінок, їх природну красу.

Хустка — жіночний аксесуар, який є символом багатовікових традицій українського народу та має свою власну історію. Зараз хустина виступає у якості гарного аксесуару, що вдало доповнює образ. Тож, хай цей яскравий оригінальний аксесуар займе достойне місце в гардеробі кожної жінки, дівчини. Завжди підкреслює неповторний шарм, романтичність, витонченість її власниці і належність до незалежної держави – України.

Хустка і сьогодні є найкращим подарунком, що гріє душу, лікує рани, плекає віру та світлу надію на мир та нашу спільну Перемогу над лютим ворогом. Слава нашим ЗСУ!

З нагоди Всесвітнього дня української хустки в філіалі Мезинського музею організовано виставку «Українська хустка: від оберега до аксесуара», проведено. майстер – клас із хусткування для учнів Деснянської гімназії. Також працівники Мезинського НПП приєдналися до етно-флешмобу.

Відроджуємо, шануємо, популяризуємо…

Лариса Подоляко,

заступниця начальника відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Мезинського природного парку

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?